Skip to main content
search

31 Mayıs Salı günü 9.‘su düzenlenen Keytorc TestTalks etkinliğinde bu kez Agile Testing konuşuldu. İstanbul’da Şişhane Workinton alanında gerçekleşen etkinliğe, özellikle Tester’ların ilgisi büyüktü.

Yaygınlığı sürekli artan Agile (Çevik) yazılım geliştirme projelerinde test aktivitelerinin analiz edildiği, best practice’lerin incelendiği etkinlikte Keytorc test ekibi ve farklı kurumlardan uzmanlar proje deneyimlerini aktardı:

  • Canberk Akduygu, Keytorc
  • Burak Koyuncu, Global Kapital
  • Can Yıldırım, Sahibinden.com
  • Emirhan Şen, Keytorc
  • Miray Doğan, Keytorc
  • Ozan İlhan, Keytorc

Açılış Konuşması: Agile Testing

Keytorc Danışmanlarından Canberk Akduygu tarafından yapılan sunumda projelerdeki Çevik (Agile) dönüşümlerin süratle arttığı günümüz koşullarında, yazılım testinin genel durumundan bahsedildi. Agile ilüzyonları ile Scrum Master – Team – Product Owner üçgeninde test aktivitelerinin konumuna değinilen açılış sunumunun ardından etkinlik başadı.

Sunum 2: Keytorc, Zubizu Test Otomasyon Projesi

Keytorc, Doğuş Teknoloji Test Otomasyon Projesi ekip üyeleri Emirhan Şen, Miray Doğan ve Ozan İlhan’ın gerçekleştirdiği sunumda ise son dönemin popüler uygulamalarından Zubizu’nun test otomasyon çalışmalarından örnekler gösterildi. Ekip, bu projede karşılaşılan zorlukları ve oluşturdukları çözümlerinden örnekler aktardı.

Sunum 3: Agile Projeler için Bulut Testi

Global Kapital’den Burak Koyuncu’nun “Cloud for Agile Testing” sunumunda ise Continuous Integration (CI) içindeki test fazında otomasyon ve performans testi aktivitelerinin bulut sistemlerle ne şekilde desteklenebileceğinden bahsedildi. 

 

Sunum 4: Galen Framework ile Test Otomasyonu

sahibinden.com’dan Can Yıldırım ise etkinlikte “Responsive Site Testlerinin Galen Framework ile Otomatik Hale Getirilmesi” başlıklı sunumu ile yer aldı. Yeni sayılabilecek bir open-source framework olan Galen’e sahibinden.com’da yürütülen test çalışmalarına verilen yerden bahseden Yıldırım sunumunda, framework’ün kurulumu ve kullanımına ilişkin detaylı bilgilere yer verdi.


Ayrıntılı bilgi için TestTalks sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

TestTalks-genel

Close Menu