Skip to main content
search

ABD ve dünyanın en saygın ekonomi yayınlarının başında gelen Forbes’un Türkiye’deki 10. yılı için hazırlanan özel sayısında yazılım ve test sektörünün geleceğini, Türkiye’deki gelişmeleri ve Keytorc olarak neler yaptığımızı anlattık.

Keytorc Temsilcisi ile yapılan özel röportajı yazının devamında bulabilirsiniz.

Sektör Krizden Etkilenmiyor

Bu sene 10. hizmet yılını kutlayan Keytorc, Türk yazılım sektörünün en belirgin özelliklerini “krizden etkilenmeme” ve “sürekli büyüme trendinde olma” şeklinde tanımlıyor.

Global düzeydeki İş Analisti, Yazılım Geliştirici, Yazılım Test Uzmanı gibi farklı görev ve uzmanlık alanları oluşmasının, sektörün nasıl bir olgunluğa eriştiğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Temsilci; konuyla ilgili olarak “Son derece yüksek bir dinamizme sahip olan yazılım sektöründe istihdam olanakları fazla ve çeşitlidir. Ücret politikalarının ise diğer sektörlere kıyasla daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz” yorumunu getirdi.

Yazılım sektörünün gelecekte artan bir hızla büyümeye devam edeceğini bildiren Temsilcisi, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Süreç kapsamında bulut, mobil ve büyük veri çözümlerinin önem kazanacağını öngörüyoruz. Aynı şekilde genç nüfusumuz, yetkinliği yüksek çalışanlarımız ve sürekli artan know-how’ımız ile yakın gelecekte Avrupa’nın dış kaynak ve hizmet merkezi olma potansiyelimiz artıyor. Türkiye’nin stratejik coğrafi konumunun değeri de bu anlamda oldukça yüksek. Bugün Türkiye’de ve dünyada yazılım sektöründe faaliyet göstermeyen şirketler bile rekabet imkanlarını iyileştirme ve maliyetlerini azaltma gibi sebeplerden ötürü bu alanlara yatırım yapmak istiyor, varlıklarını garanti altına almayı hedefliyor. Sadece bu faktör bile sektörümüzde ne düzeyde bir büyüme yaşanacağını ortaya koymaktadır.”

Yazılım Test Alanında Eğitim

10. hizmet yılını kutlayan Keytorc; yazılım test otomasyonu, performans testleri, mobil uygulama testleri, test olgunluk seviyesi ölçümü ve test veri yönetimi gibi katma değerli test hizmetleri konusunda doğrudan servis ve danışmanlık hizmetleri sağlıyor. Bilgi teknolojileri alanında farklı sektörlerde ve test dış kaynak kullanımı, merkezi test organizasyonu kurulumu ve yazılım test araçları seçiminde de yardımcı olan Keytorc; bu yıl Avrupa Yazılım Test Ödülleri etkinliğinde (The European Testing Awards 2015) “En İyi Test Otomasyonu Projesi” kategorisinde finalist olmasıyla da bir adım öne çıkıyor.

Öte yandan Keytorc yazılım test alanında eğitim de vermekte. Söz konusu eğitimler çerçevesinde temel seviye test uzmanlığıi, ileri seviye test uzmanlığı, ileri seviye test analisti, test yöneticisi, teknik test analisti, kullanılabilirlik testi, performans testi, test otomasyonu, kullanıcı kabul testi ve mobil test eğitimi konularına yoğunlaştırılıyor. Eğitimler ve eğitim sonrası verilen sertifikalar uluslararası geçerliliğe sahip olduğu için; kariyer planlama anlamında da önemli bir değer sağlanıyor.

Keytorc’un kazandığı deneyimleri içeren kitapları, Amazon.com’da kendi kategorilerinde Türkiye’den yayınlanan ilk kitaplar olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra Seçkin Yayıncılık tarafından basım ve dağıtımı gerçekleştirilen “Yazılım Testi – İş Analisti – Kullanılabilirlik” adlı kitapları, ilgili alanlarda gerçek proje deneyimlerinin paylaşıldığı ilk Türkçe kitap olarak sektöre yön veriyor.

– Aralık 2015 / Forbes Türkiye

Close Menu