Skip to main content
search

Keytorc olarak, 22 Kasım tarihinde Londra’da gerçekleştirilen, “Test Oscarları” olarak da bilinen, alanında dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen European Software Testing Awards’ta ödül almış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz! Keytorc, “Best User Experience (UX) Testing in a Project” kategorisinde birincilik elde etti ve bu alanda ödül kazanan ilk Türk şirketi oldu.

The European Software Testing Awards, 5 yıldır Yazılım Testi ve Kullanılabilirlik Testi alanındaki başarılı projeleri ödüllendirmektedir. Şirketimiz, global ölçekte hizmet veren FMCG markasının yeni Service Design projeleri için sunduğu destek ve metodoloji ile katıldığı yarışmada yüzlerce başvuru arasından 1. seçilme başarısını gösterdi.

Jürinin göz önüne aldığı, bu ödülü almamızı sağlayan kriterler ise şu şekildeydi:

  • Araştırma Kalitesi Kriterleri

– Projede gerçekleştirilen Kullanıcı Araştırmaları, proje gereksinimlerine uygun ve yüksek bir kalite algısı çerçevesinde yapılmış mı?

– Kullanıcı algısı ve etkileşim değerleri öncelikli olarak incelenmiş mi?

  • Metodoloji Kalitesi Kriteri

– Projede inovatif bir yaklaşım benimsenmiş mi? Bu yaklaşım doğru şekilde organize edilmiş ve uygulanmış mı?

  • Zaman ve Bütçe Yönetimi Kriteri

– Proje planlaması diğer paydaşların ve projenin zaman ve bütçe kısıtları göz önüne alınarak yapılmış mı? Proje bu planlamaya uygun şekilde tamamlanmış mı?

  • Çözüm Odaklılık Kriteri

– Süreçte karşılaşılan zorluklar ve engeller başarılı bir şekilde atlatılabilmiş mi?

  • Sonuç Kriteri

– Proje sonunda proje hedeflerine ve tanımlı başarı kriterlerine ulaşılabilmiş mi?

Projede faydalanılan uluslararası metodolojiler ve teknikler, bunun yanı sıra da titiz çalışma ve proje yönetimi anlayışı sayesinde, Keytorc “Best User Experience (UX) Testing in a Project” kategorisinden ödülle dönme başarısını gösterdi. Gizlilik nedeni ile isimlerini paylaşamasak da; hem proje, hem başvuru sürecinde desteklerini esirgemeyen müşteri tarafındaki paydaşlarımıza ve elbette ki ekip arkadaşlarımıza teşekkür ve tebriklerimizi sunarız.

European Software Testing Awards ile ilgili daha detaylı bilgiye ve diğer ödül kazanan şirketlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Close Menu