Skip to main content
search

Keytorc olarak katıldığımız “Istanbul Tech Talks 2015” etkinliğinde öne çıkan konular;

Object-Oriented ile Functional Programming karşılaştırılması yapıldı. Functional Programming’ın syntax ve usability özellikleri ortaya konuldu.

Vincent Garrigues SoundCloud’un Continuous Integration yaklaşımından bahsetti. iOS testlerinin otomasyonu için kullanılan Behavior Driven Development’I desstekleyen Frank/Cucumber toollarına değinildi. Testlerin yirmi cihazlık simulator grid’i üzerinde koşulduğu, low level testlerde stubbing amacıyla “Stubby4j” kullanıldığı aktarıldı.

Chad Fowler tarafından Micro Services Architecture üzerinde duruldu. Konuşmanın mottosu “Instead of rewriting code big, change it piece by piece” şeklindeydi.

Kirk Pepperdine tarafından kısa bir diagnosis/performance tuning demosu gerçekleştirildi. Herhangi bir performans sorununun çözümü için high-level bir yol haritası aktarıldı. Demo bir uygulama üzerinde VisualVM ve JClarity araçları kullanılarak performans sorunlarını saptayıp, bulguların düzeltilmesi durumunda nasıl bir performans kazanımı elde edileceğini gösterdi.

Bu güzel etkinlik için organizasyon komitesi ve konuşmacılara teşekkür ederiz. Özellikle, Kirk Pepperdine’ın Performance Tuning konulu konuşması oldukça ilgi çekiciydi. Umarız ki bu tarz etkinlikler ülkemizde daha sık yapılıyor olur.

Daha fazla bilgi için http://www.istanbultechtalks.com/

Close Menu