Skip to main content
search

Dünyada uluslararası düzeyde organize edilen ilk Selenium konferansı olma özelliğine sahip SeleniumCamp, bu yıl Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlendi. Keytorc olarak “Mobil Test Otomasyonu & Selenium” konulu konuşmamızla katıldığımız etkinlikte, bir çok farklı ülkeden Selenium ve test otomasyonu alanında uzmanlaşmış çok sayıda Test Otomasyon Mühendisi, Yazılım Geliştirmeci ve Test Uzmanı yer aldı.

Konferans Hakkında

Web teknolojileri test otomasyonunda, özellikle son 5 yıl içerisinde tüm dünyada popülerleşen ve en etkili açık kaynak kodlu araçlardan birisi olan Selenium; geniş dil desteği, Docker ve Grid entegrasyonu ile paralel ve izole test koşumuna destek vermesi ve raporlama eklentileri ile göze çarpıyor. Konferans’ta Selenium ile etkin olarak kullanılabilecek Design Pattern’leri, kompleks arayüz sistemlerinin etkin otomatizasyonu, Big Data projelerinde Selenium’un nasıl kullanılabileceği üzerine pek çok farklı alanda konuşma ve Workshop’lar düzenlendi.

Konferans’ta Öne Çıkan Konular

Bu yılki konferansta Selenium ve Test Otomasyonu alanında aşağıdaki trendler göze çarptı;

– Appium ve Selendroid ile mobil uygulamaların test otomasyonu

– Selenium test kodlarının kalite seviyesinin belirlenmesi, test senaryolarının puanlanması

– Microservices altyapısında test otomasyonu

– SDET (Software Developer in Test) rolü ve sorumlulukları

– IoT (Internet of Things) dünyasında test otomasyonu ve öncelikleri

– Responsive Web uygulamaları için test otomasyon tavsiyeleri

– Visual (Görsel Tabanlı) test otomasyonu ve tavsiyeler

– TestNG ve JUnit Framework’leri ve etkin kullanımı

– Selenide test otomasyon aracı ve teknik özellikleri.

selenium_camp_2017

SeleniumCamp hakkında ayrıntılı bilgi için etkinliğin web sitesini, diğer konuşma videoları için etkinliğin Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Önümüzdeki ay Peru’nun Lima kentinde düzenlenecek olan World Software Quality Congress 2017’ye yine farklı bir konuşma ile katılıyoruz. Kongre sonrasında yeni bir yazıyla izlenimlerimizi aktaracağız.

 

Close Menu