Skip to main content
search

Mobile is taking over the world” peki mobil uygulamalarımızı nasıl test ediyoruz?

Test ve QA önemli fakat sürdürülebilir olması her zaman kolay olmayan aktivitelerdir. Gün geçtikçe gelişen ve karmaşıklaşan yazılım sistemlerinde en ufak değişiklikler dahi tahmin edilemeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle “Continuous Integration”, “Automated Regression Testing” gibi alanlar her zamankinden çok daha kritik önem taşımaktadır.

Test otomasyonu, sürüm hızları azaltılmadan ürün risklerinin en aza indirilmesi için kullanılabilecek en verimli yöntemlerden biri olarak gözükmektedir. Ayrıca sürekli olarak deployment’a hazır halde tutulan bir proje için (Önemli bir agile pratiği olarak gösterilebilir), mevcut kaliteden emin olmanın tek ve nihai yolu olarak görülmektedir.

Test otomasyonu DevOps Akışı:

appium

 

 

 

 

 

 

Mobil platformlar için bir çok test otomasyon aracı bulunmaktadır. Ancak biri diğerlerinden bir adım önde görünüyor, Appium.

Appium, hybrid ve native mobil uygulamarınızın test otomasyonu için kullanılabilecek açık-kaynak kodlu bir test otomasyon aracıdır. JSON wire protokolü üzerinden çalışma yöntemi sayesinde tüm iOS ve Android cihazlar üzerinde rooting ya da instrumentation ihtiyacı olmaksızın çalışabilmektedir.

Appium web driver protokolünün mobil-specific davranışlarını anlayıp, bunları kontrol edebilen bir HTTP sunucudur. Bu sayede Selenium Grid gibi birçok teknoloji ile uyumlu olarak çalışabilmektedir.

Appium hakkında daha fazla bilgi için http://www.appium.io adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Test Otomasyonu hakkında sorularınız için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz : https://www.keytorc.com/

Leave a Reply

Close Menu