Skip to main content
search

Performans testi alanında dünya çapında tanınmış isimlerden Scott Barber, performans test stratejileri ve best practice’leri hakkında iki günlük performans test eğitimi vermek için Keytorc’un misafiri olarak İstanbul’a geldi. 2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde Barber, 15 yılı aşkın tecrübesinin yanında performans testlerine dair dikkat edilmesi gereken ayrıntıları da katılımcılara aktardı. Bu aktarımda teknik detayların yanında, performans testlerine dair dikkat edilmesi gereken katma değer üretecek alanlara da değinildi.

Eğitimde bahsedilen konulara dair bazı başlıkları aşağıda bulabilirsiniz.

  • Performans testi için en önemli adım performans testi ile ilgili doğru soruları sormak ve yanlış sorulara doğru cevapları almayı önlemekle başlar.
  • Performans testi SDLC içerisinde entegre olarak yer almalı ve mutlaka uygulanmalıdır. Bu sayede mevcut ve yeni geliştirilen sistemlerin performansı konusunda daha net ve objektif bir görüşe sahip olunabilir, raporlanabilir. Bu sayede sistem performansının azaldığı zamanlarda, kök-nedenlere kolayca inilip hızlı çözümler geliştirilebilir.
  • Performans testleri ve iyileştirmeleri için proje başlangıcından itibaren tüm sürece yayılan belirli bir efor ayrılmalıdır. Aksi halde, ilerleyen proje safhalarında performans sorunlarının tespiti ve iyileştirmeleri için yeterli zaman kalmayabilir.
  • Performans testleri için genel geçer bir strateji bulunmamaktadır. Gerçekleştirimin yapıldığı proje bağlamında stratejiler revize edilmelidir.
  • Performanstan herkes sorumludur. Kötü performans, her gün harcanacak 10-15 dakika’lık eforlar ile önlenebilir.
  • Test araçlarını almadan önce her zaman PoC çalışmaları yapılmalıdır. Aksi halde, tüm araçların satış demolarında mükemmel çalıştıklarını görmek bir anlam ifade etmeyecektir.
  • Farklı platformların testleri için her zaman farklı test araçlarının kullanılması gerekmemektedir. Birçok zaman eldeki araçlarla, farklı yöntemler kullanılarak işler kotarılabilir.
  • Test sonuçlarına göre test planlarının uyarlanması çok zaman gerekmektedir.
  • T4APM: T4APM yaklaşımı ile “Target, Test, Trend, Tune” döngüsünü yazılım geliştirme yaşam döngülerine, en küçük birim testten en kapsamlı sistem testine kadar, değer katmak mümkündür.

Performans Test Eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi için: https://www.keytorc.com/

Leave a Reply

Close Menu