Skip to main content
search

Selenium Webdriver ile Türkiye’nin Önde Gelen B2C Firmalarından Biri İçin Daha Test Otomasyon Projesi Gerçekleştirdik

By 2014-04-15No Comments

Keytorc Teknoloji Hizmetleri olarak Türkiye’nin önde gelen elektronik ticaret firmalarından biri için daha Selenium Webdriver ile test otomasyon projesi gerçekleştirdik.

Yaklaşık altı ay süren projede geliştirilen otomasyon yazılımının omurgasını, “Selenium 2.0 Webdriver” ve “J2SE” oluşturdu. Yüzlerce fonksiyonel test case’in kodlandığı projede, end-to-end çözümler sunularak firmanın tüm back-end ve front-end sistemlerinin regresyon amaçlı test otomasyonu gerçekleştirildi.

Tasarımsal olarak Page-Object Design Pattern, Multi-Tiered Architecture, Abstraction Layer pratiklerinden yararlanılmasının yanında en önemli konulardan biri olan test senkronizasyonu amacı ile çeşitli kütüphaneler kullanıldı. Continuous Integration aracı üzerinde test case lerin birden çok node üzerinde parallel koşumu için de Selenium Grid’den faydalanıldı..

Proje boyunca Keytorc Test Otomasyon uzmanları in-house test ekibi ile işbirliği içinde çalışıp, eş zamanlı olarak Java, Test Otomasyonu, Test Mühendisliği Prensipleri ve Yaklaşımı konularında da eğitim vermiştir.

EMEA Bölgesinin lider Yazılım Test Firması olan Keytorc’un Test Otomasyon Ekibi ile iletişime geçmek için: www.keytorc.com

Leave a Reply

Close Menu