Skip to main content
search

Keytorc olarak UBS Hainer şirketinin test veri yönetim aracı olan XDM’i deneyimledik. XDM, kullanıcı dostu arayüzü ve desteklediği relational database yelpazesiyle test veri yönetimi alanında iddialı bir duruş sergiliyor.

XDM’in tablo kopyalama özelliği verilerin bir bütün hâlinde yönetilebilmesine; satır bazlı kopyalama özelliği ise alt kümeler hâlinde yönetimine olanak vermekte. Ürünün içinde hazır hâlde onlarca maskeleme ve data karıştırma script’i de bulunmakta. Bunlar harici bir maskeleme ihtiyacı durumunda ise Javascript ile çözümler geliştirmek mümkün.

UBS Hainer XDM ile Gelen Bazı Önemli Özellikler

Zaman programı oluşturma (Scheduling):

Belirlenen bir zamanda ya da çeşitli aralıklarda veri seti taşıma veya kopyalama gibi işlemler otomatik olarak yapılabiliyor.

Javascript desteği:

Javascript desteği ile veri karıştırma (shuffling) veya maskeleme (masking) scriptleri yazmak kolaylaşıyor.

Canlı ortam (Production) verisi kopyalama:

XDM canlı ortam verisi kopyalama işlemini, kopyalamanın başladığı zamanı temel kabul ederek uyguluyor. İşlemi tamamladıktan sonra veritabanı loglarından kopyalama süresince yapılan tüm güncelleme, silme, ekleme gibi işlemleri yeni sisteme aktarıyor. Bu sayede tutarlı bir aktarımı sağlanmış oluyor.

Versiyonlama:

Uygulamalar değiştikçe test verisi ihtiyacı da değişir. XDM’de bu değişime ayak uydurabilmek için uygulamalarınızın sürümlerine göre test verisi sistemde versiyonlanabilmekte. Bu sayede her sürüm için farklı bir veri setiyle çalışılabilir.

UBS Hainer’ın XDM ürününün, birçok özelliği ile test veri yönetimi konusunda şans verilecek bir ürün olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye’de ilk kez Keytorc tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Test Veri Yönetimi (Test Data Management) Eğitimi 26 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Button Text

Close Menu