Skip to main content
search

27 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen TestCon Moscow 2017 konferansında Keytorc olarak “Usability Testing is not Rocket Science!” başlıklı konuşmamızla yer aldık. Bu yıl Moskova’da ilk kez düzenlenen etkinlikte 300’ün üzerinde katılımcı, 20’den fazla konuşmacı vardı. Konuşmacıların Almanya, İngiltere, İtalya, İsrail, İsviçre ve Rusya gibi ülkelerden geldiği etkinlikte Türkiye’yi Keytorc olarak temsil etmenin mutluluğunu yaşadık.

“Usability Testing is not Rocket Science!”

Etkinlik programı kapsamında kullanılabilirlik testlerinin öneminden bahsettiğimiz konuşmamızda, özellikle fonksiyonel olmayan testlerin faydalarına değindik. Kullanılabilirlik testlerinin bu alanda göze çarpan ve kaliteyi belirleyen en önemli test aktivitelerinden olmalarına rağmen pek çok test ekibi ve organizasyonun bu konuda uzmanlığının bulunmaması üzerinde durduk. Kullanılabilirlik testlerinin yazılım geliştirme yaşam döngüsü süreçlerine uçtan-uca entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdiğimiz konuşmamızda, bu testlerde ortaya çıkan bulguların nasıl adreslenmesi ve çözülmesi gerektiği ile ilgili de katılımcılara pratik fikirler sunduk. Özellikle kullanıcı gözlemine dayanan kullanılabilirlik testlerinde, test ortamının ve koşulların mümkün olan en azami oranda gerçek kullanıcı ortamına paralel olması gerektiğinden ve kullanıcıları doğru belirlemenin doğru test sonuçları alabilmek için en önemli konuların başında geldiğinden bahsettik.

TestCon Moscow 2017’de Öne Çıkan Diğer Konular

Konferans süresince birbirinden önemli konular üzerine konuşmalar yapıldı. Konferansta en çok öne çıkan konular ise şu şekildeydi:

– Rubber Cluster ile Selenium Grid Yönetimi
– Test Otomasyonu Süreçlerinde Test Veri Yönetimi
– Rest API’ler ve test süreçleri
– Test Kodlarının Analizi ve iyileştirilmesi,
– Görsel Arayüz Katmanında Test Otomasyonu ve Antipattern’ler,
– Riske dayalı test efor tahminlemesi,
– PostgreSQL ve ilgili test süreçleri,
– Responsive Web Uygulamalarının Test Otomasyonu, ve
– ISTQB yeni sertifika portfolyosu ve değerlendirmeleri

Davet ve değerli ev sahipliklerinden dolayı TestCon Moscow ekibine teşekkür ederiz.

Close Menu