Skip to main content
search
Yazılım Test ve Kalite Derneği’nin organizasyonu ile 10 Ekim günü TeknoPark İzmir ev sahipliğinde düzenlenen Testİzmir etkinliğinde, Yazılım Test Mühendisliğinin dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu. Sektörün önde gelen, Monitise, Vestel ve Veripark gibi firmalardan katılımcılarla gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Keytorc’dan Berk Dülger gerçekleştirdi. Sektör yöneticilerine ek olarak Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Bey’in katılımı de ayrıca etkinliğe değer kattı.
 
2006 yılında kurulan Yazılım Test ve Kalite Derneği hem test mühendisliğinin önemini vurgulamak için etkinlikler düzenliyor, hem de eğitimler veriyor.
 
İki oturumda gerçekleştirilen etkinliğin ilk kısmında “Süreçler ve İnsanlara” odaklanılırken, ikinci kısmında “Teknoloji ve Araçlardan” bahsedildi. İlk oturumda panelistlere firmalarında test aktivitelerinin nasıl ele alındığı, yazılım geliştirme yaşam döngüsünde kullanılan metodolojilerin test alanına etkisi, proje ve uzmanların ölçümlenmesi ve sertifikasyon alanlarında sorular yöneltildi. İkinci oturumda ise, test otomasyonu, performans testleri, continuous integration ve cloud testing öne çıkan başlıklardan oldu.
 
Oldukça yoğun bir katılımının olduğu etkinlikte, katılımcılar panelistlere yönelttikleri soruları ile aktif olarak katılım sağladılar. Bu tarz etkinliklerin İzmir’de daha sık gerçekleşmesini istediklerini ileten katılımcılar, etkinlik sonunda oldukça olumlu yorumlarını ilettiler.
Close Menu