Skip to main content
search

Keytorc olarak düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz ücretsiz TestTalks etkinliklerinin 11’incisi 29 Eylül 2016 tarihinde Kariyer.net ev sahipliğinde gerçekleşti. Test Process Improvement & Agile Testing konulu etkinlikte, çevik yazılım geliştirme ortamlarındaki yazılım testi süreçlerine odaklanılarak araç, yaklaşım, metodoloji ve tecrübelerden bahsedildi.

Önceki etkinliklerde olduğu gibi yine geniş bir katılıma sahne olan TestTalks 11’de, farklı şirketlerden uzman isimler güncel deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Sektördeki genel trend ve beklentilerin konuşulduğu etkinlikte, çevik projelerdeki test uygulamaları değerlendirilirken, test süreçlerinin kurgulanması ve iyileştirilmesi konuları da ele alındı.

Açılış Konuşması Mert Hekimci ve Keytorc Ekibi’nden

Etkinliğin açılış konuşmacılarından Kariyer.net CTO’su Mert Hekimci, yazılım testinin önemine dikkat çekti. Kariyer.net’in de bu önemin farkında olduğunu ve yazılım testine kaynak ayırmaya özen gösterdiğini vurgulayan Hekimci, “Yazılımda kaliteye değer veren bir kurum olarak TestTalks’a ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Mert Hekimci’nin ardından söz alan Keytorc Temsilcisi ise İngiltere merkezli yayın Test Magazine’in Keytorc’u önde gelen 20 test hizmeti şirketinden biri olarak gösterdiğini hatırlattı. Bu başarının Türkiye’nin yazılım testi alanındaki gücünü bir kez daha vurguladığını belirten Temsilci konuşmasında ayrıca, en büyük trendlerden biri olan çevikliğe değindi ve çevik ortamlarda gerçekleşen yazılım testlerinin nasıl olması gerektiğini aktardı.

Konuşma ve Sunumlar

Turkcell Global Bilgi’den Emine Çelik

TestTalks konuşmacıları arasında yer alan Turkcell Global Bilgi IVR Kalite Güvence ve Sürekli İyileştirme Birim Yöneticisi Emine Çelik, kurum bünyesinde gerçekleştirdikleri süreç, organizasyon ve teknoloji odaklı test süreci iyileştirme işlemlerinden ve getirilerinden söz etti.

AvivaSA’dan Serkan Akoğlanoğlu

Konuşmasında, çevik ortamlardaki sürüm yönetimi ile test yönetimi kavramlarını karşılaştıran AvivaSA Sürüm ve Test Birim Yöneticisi Serkan Akoğlanoğlu çevik sürüm yönetimi ile test süreçlerinde elde edilebilecek faydaları anlattı.

Sony’den Duygu Onaral

Diğer bir konuşmacı Sony Kalite Güvence Uzmanı Duygu Onaral çevik ortamlarda test uzmanlarının rollerine değinirken, bu tip çalışma ortamlarında sahip olunması gereken kişisel yeteneklere dikkat çekti.

Kariyer.net’ten Onur Başkırt

Kariyer.net Yazılım Testi Yöneticisi Onur Başkırt, uyguladıkları test yönetim süreçlerine ve kullandıkları yöntemlere değinirken, kullandıkları araçlara ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Keytorc’tan Berk Dülger

Keytorc Danışmanlarından Berk Dülger ise DevOps ortamlarına kavramsal perspektiften yaklaşarak Taktiksel Adaptasyon Teorisi’ne ilişkin önemli tespitlerini katılımcılarla paylaştı.

Gerçekleşen etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi almak, TestTalks11 sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliğe ev sahipliğinde bulunarak yazılım testi konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha gösteren Türkiye’nin en büyük kariyer portalı Kariyer.net’e, birbirinden değerli konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

 

Close Menu