Skip to main content
search

Next Generation Testing Konferansı, 20-21 Temmuz 2017 tarihlerinde Hindistan’ın Bangalore kentinde düzenlendi. 30 konuşmacının ve 3 Keynote Session’ın yer aldığı etkinlikte, “Testing Strategies for Agile” isimli Keynote konuşmamızla yer aldık. Konuşmamızda özellikle Agile ile hayatımıza giren yeni nesil ve yalın organizasyon yapılarından, test otomasyon süreçlerinin “nice to have” süreçler olmaktan çıkıp zorunlu ve vazgeçilmez süreçlere dönüşmesinden ve performans, kullanılabilirlik ve güvenlik testleri gibi fonksiyonel olmayan testlerin giderek artan öneminden bahsettik.

2 günde toplamda 30’dan fazla konuşmanın yapıldığı konferansta aşağıdaki konular özellikle dikkatimizi çekti;

– “Test Management Revisited”, Test Yönetimi’nin Yeniden Ele Alınması,
– Mobil Test Otomasyonu için Lab Kurulumu ve Cihaz Yönetimi,
– Agile Projelerde Test Yönetimi ve Liderlik Pratikleri,
– Agile Ekiplerde Test Uzmanı / Yazılım Geliştirmeci Oranları,
– Değişiklik Yönetimi Süreci ve Test Süreçlerine Etkileri,
– Yapay Zeka ve IoT’nin test uzmanlığına ve test otomasyon sürecine yansımaları,
– TMMi Test Olgunluk Seviyesi Ölçümü ve Agile Adaptasyonu,
– Mobil Uygulamalarda Güvenlik Testleri ve uygulamaları,
– Kullanılabilirlik Testleri ve alt süreçleri,

Oldukça ilgili çeken oturumların paralelinde Keytorc olarak bu konferansın Knowledge Partner’ı olduk. Bize ayrılan stand’ta gün boyu farklı sektör ve uzmanlık alanlarından gelen her seviyede test uzmanının sorularını yanıtladık, kendilerine kurumlarında yaşadıkları problemlerin çözümleri ile ilgili vizyoner çözüm önerileri sunduk. Bunun yanında konferansın ilk gününde yapılan “Test Otomasyonu ve Gelecekte bu alandan Beklentiler” paneline de panelist olarak katılım gösterdik. Bu panelde test otomasyonunun son yıllardaki gelişimi/değişimi, Agile süreçlerdeki pozisyonlaması, AI, IoT, Big Data, Cloud ve Mobil trendler göz önüne alındığında test otomasyonunun nasıl evrimleşeceği konuları tartışıldı.

Günün sonunda Dünya genelinde 20’ye yakın ülkede düzenlenen Uluslararası Unicom Test Konferansları’nın Global Strateji Komitesi tarafından, Test Mühendisliği alanına uluslararası düzeyde yaptığımız katkılardan ötürü Keytorc olarak onur ödülüne layık görüldük.

Önümüzdeki süreçte farklı global mecralarda ülkemizin sesini duyurmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla
[vc_empty_space height=”20px”]

Close Menu