Skip to main content
search

9 Haziran Salı günü, organizasyonunu Keytorc’un üstlendiği TestTalks etkinliklerinin 3.sü düzenlendi. Yazılım test uzmanları ve yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin teması performans testi ve test otomasyonuydu. Hepsiburada.com ve Kariyer.net gibi teknoloji yatırımları konusunda öncü şirketlerle birilikte Keytorc’un deneyimlerini aktardığı etkinliğin konuşmacıları:

  • Kariyer.net CTO’su Mert Hekimci,
  • Hepsiburada.com Yazılım Test Mühendisleri Seçil Çetinkaya ve Gökhan Vural,
  • Keytorc Danışmanları Berk Dülger ve Canberk Ayduygu’ydu.

 

Keytorc Temsilcisinin konuşmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak, yazılım testinin önemi ve katma değerli test hizmetleri olarak adlandırılan performans testi ve test otomasyonunun temelleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Bunun yanında performans testinde ve test otomasyonunda karşılaşılan zorluklar, test araçlarının seçim aşamaları ve kriterleri ve fonksiyonel olmayan gereksinimlerin tanımlanması gibi önemli konulara değinildi.

Son yıllarda Türkiye’de ciddi önem kazanan yazılım testinin, mevcut iş imkanları ve kariyer olanakları açısından önünün çok açık olduğundan bahseden Temsilci, yazılım testi ile ilk olarak ne zaman tanıştığından ve bu alanda kariyerine devam etmeye nasıl karar verdiğinden bahsederek, yazılım test kariyeri planlayan katılımcılara ipuçları verdi.

Kariyer.net’ten Mert Hekimci ise konuşmasında firma olarak çevik dönüşüm hikayelerinden ve test otomasyonuna neden ihtiyaç duyduklarından bahsetti. Çevik yazılım süreçlerinin ve sık yapılan geçişlerin test otomasyonunu zorunlu kıldığını ve otomatize edilecek testler sayesinde yazılımın kalitesinden emin olabileceklerini aktardı.

mert-hekimci

Keytorc danışmanlarından Canberk Akduygu sunumunda firmaların test otomasyonundan beklentilerini, test otomasyon mühendislerinin bu beklentileri karşılamaya çalışırken dikkat etmesi gereken önemli noktaları anlatırken, kendi otomasyon tecrübelerinden de bahsetti.

Hepsiburada.com’dan Gökhan Vural ve Seçil Çetinkaya’nın birlikte yaptıkları sunumda,  Hepsiburada’nın Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü aktivitelerini ve test ekibi faliyetlerini aktardılar. Keytorc’tan aldıkları danışmanlıkla ekiplerini genişlettiklerini de aktaran Çetinkaya ve Vural test süreçlerini ve bu süreçleri nasıl yönettiklerini TestTalks katılımcıları ile paylaştılar.

Etkinliğin kapanış konuşmacısı Keytorc danışmanlarından Berk Dülger’di. Performans testinin temellerinden bahsettiği sunumunda; performans test terminolojisi, performans gereksinimleri, server-side vs client-side kod farklılıkları, performans test aracı seçimi, bulut ve çevik yazılım süreçleri entegrasyonu konularına değindi.

Twitter’dan #testtalks hashtag’ı ile paylaşım yapanlar arasından seçilen kişilere hediyelerinin de verilmesiyle etkinlik sona erdi.

TestTalks ve diğer etkinliklerimizden haberdar olmak için bizi takip edin. www.keytorc.com

Close Menu