Skip to main content
search

Koronavirüs(Covid-19) sebebiyle pek çok sektörün ve ekibin uzaktan çalışmaya başladığı bir zaman dilimindeyiz. Ofisten eve bu ani geçişte tüm ekiplerin yeni çalışma düzenine alışması belirli bir zaman alabiliyor. On-site projelerin yanı sıra, uzun zamandır remote test projeleri de yöneten ekiplerimizin sizin için önerdiği verim artışı sağlayacak ipuçlarını bu yazımızda topladık.

1. Test Stratejisini Eksiksiz Kurun ve Ekibe Aktarın

Remote çalışan ekipler proje gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını anlamak için ekstra zaman harcamamalıdır. Test stratejileri veya test tasarımı hakkında proje başlangıcında yeterli bilgi alamamış bir tester, henüz teste başlayamadan vakit kaybetmeye başlayabilir. Tüm projenin stratejisi, kullanılacak toollar ve metodolojiler hakkında ekiplerinizi iyi değerlendirerek zamandan tasarruf edebilir ve ekiplerinizin daha eksiksiz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

2. Remote Test Projeleri için Eforları Yeniden Hesaplayın

Uzaktan video konferans yöntemiyle toplantı yapacak ekiplerin ofiste karşı masalarda oturan ekiplere kıyasla iletişimde ve planlamada daha fazla zorluk çekmesi kaçınılmaz. Daha önce remote çalışmamış ekiplerin de geçiş sürecini göz önünde bulundurarak, projeye başladığınız ilk günlerin planlama süreci ile geçeceğini düşünüp efor tahminlerinizi buna göre revize edebilirsiniz.

3. Ekip içi İletişimi Artırın

Hem gereksinimlerin daha iyi anlaşıldığından emin olmak, hem de ekip üyelerinin karşılaştığı problemleri görebilmek için günlük toplantılar düzenleyebilirsiniz. Agile metodolojinin önerdiği Scrum yöntemini benimseyerek ekip içi iletişimi artırabilir ve tüm ekip üyelerinin evden çalıştığı bu günlerde motivasyonlarını yükseltebilir, ayrıca şirket haberlerini de paylaşabilirsiniz.

4. İş Takip Tool’larını Kullanın

Remote yürütülen projelerde iş takibi için çok fazla toplantı yapılması gerektiğini ve bunların ekstra zaman kaybına yol açabileceğini söyleyebiliriz. Çözüm olarak pek çok ücretsiz seçeneğin de bulunduğu iş takip tool’larını araştırarak ekibiniz için en uygun olanı seçin ve aktif kullanılmasını teşvik edin. Böylelikle toplantı sıklığınızı azaltabilir, sözlü iş takibinin yaratacağı karmaşanın önüne geçebilirsiniz.

5. Test Raporlarınızı Açık ve Detaylı Yazın

Remote test projeleri tamamlandığında yazacağınız hata raporlarını her zamankinden daha açık ve detaylı yazmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle ucu açık bir raporun yol açacağı ekstra toplantılara ve iş yüküne engel olabilirsiniz.

Close Menu