Skip to main content
search

Test
Otomasyonu

Keytorc, yazılım test otomasyonu alanında öncü çözümler sunmasının yanı sıra, gelişen teknolojileri aralıksız takip ederek hizmetlerini günceller, böylece katma değerli servislerinin verimliliğini en üst düzeyde tutar.

Docker ve Selenium Grid Entegrasyonu

Keytorc, Selenium Grid teknolojisi ile otomatize ettiği testlerin, farklı cihazlar üzerinde ve paralel olarak koşabilmektedir. Özellikle test koşumu için gerekli olan node’lara bir süre sonra ihtiyaç duyulmaması sebebi ile Docker container teknolojisi, gerekli durumlarda altyapısını ölçekleyebilmesi ile verim artışı sağlar.

Bu sayede test otomasyon hizmetleri:

  • Sürekli entegrasyon süreçleri için daha hızlı ve esnek hale gelir.
  • Test otomasyon altyapısı daha kolay konfigüre edilebilir.
  • Sanal cihaz ihtiyacının azalması sebebi ile test otomasyonu maliyetleri daha düşüktür.
Containers-Vs.-Virtual Machines

Selenium Webdriver ve Appium

Yürüttüğümüz test otomasyonu projelerinde Selenium Webdriver ve Appium’u tercih ediyoruz.

Selenium Webdriver, web uygulamalarının test otomasyonu alanında oldukça başarılı bir şekilde verirken; Keytorc Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdiği Object-Oriented Framework ile test otomasyon bakım maliyetlerini ciddi oranda azaltmayı başardık. Benzer çözümleri mobil test otomasyonu alanında kullandığımız Appium için hayata geçirdik.

Selenium WebDriver ve Appium esnek ve ölçeklenebilir test otomasyonu için yaygın olarak kullanılan çözümler olmalarının yanı sıra, test otomasyon projelerinin maliyetlerini büyük oranda düşürür.

Behavior-Driven Development

Behavior-Driven Development (BDD), test otomasyon projelerinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Gherkin ile Linguistic formatta hazırlanan test senaryolarının otomasyon sürecinde kullanılması, teknik yetkinliği olmayan kişilerin kendi senaryolarını hazırlayabilmeleri, yaşayan dokümantasyon projelerinin gerçekleştirilebilmesi gibi hedefleri ulaşılabilir hale getiriyor.

“Given-When-Then” formatında test senaryolarının oluşturulması için spesifikasyon tabanlı bir altyapı kurgulanması, analiz ve kodlama için oldukça etkili bir çözümdür.

BDD ile test otomasyonu alanında Cucumber ve Specflow kütüphanelerini sıklıkla kullanıyoruz.

Test Capability Rating TCR

Yazılım sistemlerindeki test ve kalite kontrol aktiviteleri, benimsenen yaşam döngüsü modeline göre farklı şekillerde kurgulanabilir. Geleneksel modellerde test aktiviteleri, diğer aktiviteler gibi bağımsız bir adım olarak kurgulanırken, çevik modellerde kodlama aktivitelerine entegre biçimde yer alır.

Bunun yanında, test süreçlerinin olgunluk seviyesi ölçümü için farklı modeller kullanılabilir. Keytorc ekibi tarafından geliştirilen TCR (Test Capability Rating) modelini diğerlerinden ayıran en büyük özellik, yalnızca test süreçlerine odaklanmayıp, ilgili diğer süreçleri de inceliyor olmasıdır.

– TCR Kritik Alanlar
– TCR Değerlendirme Süreci
– TCR Olgunluk Seviyesi Hesaplaması

Detaylar
test capability rating

Test
Yayınları

#Kitaplar
#Raporlar
#Akademik Makaleler

Test
Etkinlikleri

#TestHackathon
#TestTalks
#TestIstanbul

Close Menu